Bőrünk életkorunk előrehaladtával természetes öregedési folyamaton megy keresztül. Az alább leírt életkorokban történő öregedési folyamat egy átlagos „menetrend”. Az öröklött tulajdonságokon túl a külső tényezők – napfény, szoláriumozás, szennyezett városi levegő, dohányzás, stressz, csökkent alvásmennyiség, helytelen étrend, túlzott mértékű alkoholfogyasztás, mimikai izomzat hatás, elhanyagolt bőrápolás – erősen fel is gyorsíthatják a természetes öregedés folyamatát. De az előző ártó tényezők lehetőség szerinti kerülése és a megelőzés lehetőségeinek kihasználása nagymértékben lelassíthatja.

 

20-30 év közötti életkor: azt gondoljuk soha nem öregszünk meg

Az arcbőrnek tartást és rugalmasságot adó kollagén és rugalmas rostok a húszas években még nagy mennyiségben és ép szerkezettel találhatók az irhában. Az arc izomzata jó tónusú és a bőr alatti zsírpárnák alátámasztják a bőrt, így adják meg a fiatalos formát. Az arcbőr csillogó, víz- és zsírtartalma is ideális.

Mi a teendő ebben a korban? A megelőzés

Már ebben a korban is érdemes gondolni a megelőzésre. Amit a 20-as éveinkben teszünk , az befolyásolja a 40-es, 50-es és a még későbbi évek látványát. Ennek egyik eleme a megfelelő fényvédelem, és a káros oxidatív hatások mérséklése antioxidáns tartalmú krém használatával. Tanácsos a dohányzás mellőzése, és az antioxidáns hatása miatt sok színes növény fogyasztása.

Milyen kezelést ajánlok? A bőrtípusnak megfelelő BABOR SKINOVAGE kezelést.

 

30-40 év közötti életkor: karakteresebb vonások, egyenetlen arcszín, finom ráncok megjelenése

A kollagén termelés már 20 éves kortól évi 1%-al csökken, megindul a rugalmas rostok lebomlása. Harmincon túl már elindulnak a látható változások. A természetes arckifejezés, a mosolygás és a nevetés izom összehúzódást vált ki, és megkezdődik az izommozgással összefüggő finom, dinamikus ráncok kialakulása a járomcsontokon (szarkalábak) és a szemöldökök között függőlegesen (haragos ráncok). Az arcszín veszít egyenletességéből, a homlokon és az orcákon megjelenik egy-két barna folt. Hajszálerek lehetnek  az orron,  az orcákon. A bőr alatti zsírpárnák térfogata elkezd csökkenni, különösen az arc középvonalában és az állon, amitől a vonások karakteresebbé válnak, az arc hosszúkásabbnak hat.

Mia teendő  ebben a korban? Megelőzés és a bőr- illetve arcfiatalító kezelések elkezdése

Az előzőekben említett megelőzési lehetőségek folytatása. Érdemes és szükséges is a korábbinál zsírosabb krém használata. 30-40 éves kor között már arcfiatalító kezelést is érdemes igénybe venni. Az arcfiatalításra és a bőr megújítására sok módszer létezik. Ezek vagy a hám megújítását, vagy a fibroblasztok kollagén termelésének fokozását célozzák. Egy részük mindkét hatással rendelkezik. A kezelések nemcsak a finom ráncok, hanem a pigmentfoltok és színegyenetlenségek halványítására, eltüntetésére is alkalmasak lehetnek.

Milyen kezelést ajánlok? Bőrtípusnak megfelelő BABOR SKINOVAGE kezelést,  AHA savas bőrmegújítást, mezoterápiás kezelést,

 

40-50 év közötti életkor: szárazabb bőr, mélyülő ráncok, megereszkedő arc

A negyvenes években a bőr szárazabbá válik, nem tudja már úgy megtartani a vizet, mint egykor, ráadásul zsírtartalma is csökken. Ahogy a bőr veszít a rugalmasságából és a napfényhatás folytatódik, úgy lesz a bőr kevésbé sima és ragyogó. A kollagén rostok tömege ekkorra már több mint 10%-kal csökken, amitől nem csak a ráncok válnak kifejezettebbé, de a bőr egészének tartása is romlik. A bőr alatti zsírpárnák mérete tovább csökken, amihez a kötőszöveti tartó szalagok gyengülése társul, így az arc középső részén a bőr kezd megereszkedni. Megjelenek és mélyülnek a homlokon keresztirányban futó ráncok. Az alsó szemhéj alatti ráncok kifejezettebbek lesznek, a szemek alatt táskák jelennek meg. Az ajak vékonyodik, körülötte is ráncok alakulnak ki. Az állkapocs alsó vonala megereszkedik, és kettős kontúrt vesz fel, illetve megjelenik a toka.

Mi a teendő ebben a korban? Megelőzés és a bőr- illetve arcfiatalító kezelések folytatása

A korábban javasoltakon túl a megfelelő folyadékbevitel, a korábbinál még zsírosabb krém használat (reggeli fényvédő krém, tápláló, antioxidáns tartalmú bőrmegújító éjszakai krém), hialuronsav-pótlás és a kifejezettebb antioxidáns bevitel javasolt.

Milyen kezelést ajánlok? Bőrtípusnak megfelelő DOCTOR BABOR  kezelést,  AHA savas bőrmegújítást, mezoterápiás kezelést, retinolos, C vitaminos kezelés, Lifting masszázs, rádiófrekvenciás feszesítés,

 

50 év fölött: öregedő csontszerkezet és arcizmok, fogyó zsírpárnák

A bőr kollagén és rugalmas rostjainak a 30-as években kezdődött lebomlása kiteljesedik, mély ráncok alakulnak ki, a bőr megereszkedik. A bőr vékonyabbá és átlátszóbbá válik, amely miatt láthatóvá válnak a hajszálerek. A nasolabiális és az ajak körüli redők mélyebbé válnak. Időskori pigmentfoltok jelennek meg, a száraz bőrtípusnál sárgás bőrszín jelenik meg. A mimikai izmok tónusa is gyengül. A megfelelő izomhúzás hiánya a csontszerkezet átépüléséhez vezet, ami az arc jellegét is megváltoztatja. Az arccsont állománya csökken, az állkapocscsont tömege és szöge megváltozik. Fogászati problémák (pl. ínysorvadás) is jelentősen öregíthetik, beesetté tehetik az arcot.

Milyen kezelést ajánlok? Bőrtípusnak megfelelő DOCTOR BABOR  kezelést,  AHA savas bőrmegújítást, mezoterápiás kezelést, retinolos, C vitaminos kezelés, Lifting masszázs, rádiófrekvenciás feszesítés, Ati-Ageing kezelés, MezoPen kezelés

Kezelés előtt minden esetben teljes körű bőrdiagnosztikát végzek mely után  összeállítunk egy személyre szabott kezelési tervet.

A BABOR professzionális termékeivel, valamit elektrokozmetikai kezelésekkel garantáltan sikerrel vehetjük fel a harcot az öregedés látható jeleivel.