A ragyogó, egészséges szép bőr eléréséhez egy szakszerűen és megfelelő minőségű anyagokból összeállított napi rutinra van szükség.

Minden ember más és más, de itt bemutatok egy általános sorrendet, amit nyugodtan követhetsz.

Az első lépés mindig a bőr megtisztítása, szennyeződések vagy smink lemosása. A tisztátalan, sminkmaradványos bőrbe a hatóanyagok nem tudnak felszívódni és még irritációt is okozhatnak. Az arctisztítás reggel és este se maradjon el, leginkább sminklemosó hab és/vagy krémes arclemosó ajánlott, kifejezetten fontos, hogy a bőr alaposan megtisztuljon és smink se maradjon rajta.

Második lépésként az eszencia / szérum jön a sorban, amivel célzottan a legfőbb bőrprobléma ellen lépünk fel. Az eszenciák és szérumok koncentrált formában tartalmazzák az arcápolási hatóanyagokat, de kevesebb néha több elvet követve, maximum három szérumot használjunk egymás után. A szérumokon belül is megkülönböztetünk áttetsző  (főként hialuronsavas, niacinamides) és géles szérumokat.

Végül a krém következik, ami bőrtípustól függetlenül fontos lépése az arcápolási rutinnak. A száraz bőr inkább a testesebb hidratálókra vágyik, míg zsíros bőrre a könnyebb emulziós formulák az ideálisak. Napszak alapján is bonthatjuk a krémeket, reggel inkább fényvédővel ellátott könnyed állagokat használjunk, estére pedig az gazdagabb, táplálóbb fajtákat. Estére jó választás lehet a gél (éjszakai) maszk is, így még több ideje van a hatóanyagoknak beszívódni.

Ez a három elem, az alap arcápolási rutin része, plusz a reggeli rutin után nagyon erősen ajánlott a fényvédő használata is. Ezeket egészítjük még ki a bőrproblémának megfelelő kozmetikumokkal, amelyek valamilyen megelőzést szolgálnak.

Ha bizonytalan vagy, egy teljes körű bőrdiagnosztika után segíthetek Neked ezt a rutint összeállítani, a bőrtípusnak, bőrproblémának megfelelő, magas hatóanyag tartalmú BABOR termékekkel, melyet a szalonban akár meg is vásárolhatsz.

Várlak szeretettel!